петък, 2 май 2014 г.

Първият драфт на ПРСР ще бъде представен в ЕК до 25 май

Първият драфт на Програмата за развитие на селските райони ще бъде представен в Европейската комисия до 25 май. Това съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков, който беше гост на традиционния събор край Църногорския манастир „Св. Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци.

Министърът заяви, че се работи за преодоляване на изоставането в определени отрасли на българското земеделие - животновъдство, зеленчукопроизводство, овощни видове, които са забравени през периода от влизането на България в ЕС.

Министерство на земеделието и храните от години помага на Гигинския манастир, подчерта Греков и обеща, че и за в бъдеще министерството ще подава ръка на обителта при нужда. На празника присъства и бившият земеделски министър Валери Цветанов. Хиляди хора се бяха събрали на манастирските ливади.

Йеромонах Никанор съобщи, че в средата на юни манастирът ще има честване на юбилея и на новото обновяване. Той каза, че новото прездизвиикателство за братството е разширяване на духовната дейност и приобщаване на повече млади хора и деца за лятно православно училище.

Автор: Елена Тамакярска

Източник: radioblg.bnr.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар