неделя, 17 октомври 2010 г.

Сензационно: Биволица близни

За уникален случай на две здраво родени, оживели и оцелели биволета от една майка, съобщиха монасите от Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян” над село Гигинци.

Това е изключително рядък случай - една майка да роди две и те да останат живи и здрави, обясни бившият брокер и настоящ йеромонах Никанор.

Наскоро братята поверили за отглеждане биволицата Радка на семейство от брезнишките села и тези дни стопаните се похвалили, че биволицата близнила. Тя и двете й женски бебета се чувствали добре. Само дето майката вече не се казва Радка, а Гина, щото била
от Гигинци.

Тези дни майката героиня ще бъде посетена от учени. Проф. Първан Първанов – зам. декан на ветеринарно-медицинския факултет към ЛТУ в София ще дойде да я види и да потърси обяснение на странното явление.

Имало народно поверие, че биволета близнета не се оставят за домазлък, но в този случай не било така, обяснявал професора и затова ще дойде да види на място обстоятелствата за чудото.

Братята от манастира имат договор с факултета за сътрудничества в грижата за манастирското стадо. Това лято 20 биволици се сдобиха с женски рожби, а 10 – с мъжки малачета.  

Автор: Руми Борисова

Източник: Градски вестник - 17. 10. 2010

Няма коментари:

Публикуване на коментар