неделя, 25 април 2010 г.

Канят премиера на събор с манастирско сирене и мляко

Игуменът на Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян" край село Гигинци архимандрит Евгений и йеромонах Никанор отидоха с пълни торби при Бойко Борисов миналата седмица.

В манастира, който се ремонтира в последните години с помощта на държавата, се произвежда биволско кисело мляко и отците занесоха като армаган на премиера сирене и мляко собствено производство и вино от манастирските лозя в знак на признателност.

Журналисти от столичните медии ги засекли в приемната на Министерски съвет и така разконспирирали мисията на духовниците. "Искахме министър-председателят да опита екологичната храна и да помогне за включването ни към европейските програми. Помолихме го и да съдейства за довършване на ремонта в манастира", им обяснил архимандрит Евгений.

От името на манастирското братство двамата монаси поканиха премиера на традиционния народен събор, който става всяка година на 2 май край стените на светата обител. Те се срещнаха и с областния управител на Перник Иво Петров, който ще окаже съдействие по организацията на празника.

Тази година на поляната край манастира от 11 часа на 2 май народният певец Илия Луков ще поведе най-голямото хоро.

Монасите се обръщат към всички боголюбиви хора да се присъединят и да дадат своята лепта за довършването на светата обител.

Автор: Руми Борисова 

Източник: Градски вестник - 25.04.2010

Няма коментари:

Публикуване на коментар