неделя, 1 май 2016 г.

Великденска DOLCE VITA от Църногорския манастир

Христос Воскресе! За здраве, благоденствие и добруване на всички нас! Днешното ни издание е особено празнично, не само защото се намираме в един от най-красивите манастири в България - Свети Козма и Дамян край с.Гигинци, а и защото именно тук утре ще пристигне Чудодейната икона на Богородица, която в момента се намира и събира поклонение в катедралния храм Свети Александър Невски.





 С отец Никанор, игумен на Църногорския манастир ще поговорим за историята на това вълшебно място, за вярата, за традициите ни, за пречистването на душите и за това как от светски човек можеш да се потопиш и отдадеш на Бог. Не пропускайте – едно от най-откровените и интересни интервюта, дадени от отец Никанор до сега!




 Екипът на In LIFE TV също подари на Църногорския манастир две икони – едната – специален подарък от млад автор, а втората – от целия ни екип. Потопихме се в респектиращата красота на църквата Свети Козма и Дамян Безсребреници, в новия параклис, изкачихме камбанарията, за да докоснем камбаните, подарени от всички краища на Православието на манастира, вкусихме от водата на аязмото, опитахме манастирска ракия и биволско сирене… Един прекрасен празничен ден, подарен от Бог!




 На масата ни нямаше яйца, защото нашата водеща Деси Цонева успя да ги потроши по пътя, но затова пък набрахме букет от цъфнали глехарчета. Пък и нали искаме да сме различни… Късметът ни се усмихна, защото в манастирския двор си открихме и четирилистна детелина! „Ние искаме от листенцата вълшебни, поне едно за нас да има на света…Те носят само четири надежди, но винаги една е любовта!“, както се пее в прочутия рефрен на Лили Иванова. Да, именно любовта на всички вас, нашите зрители си пожелахме! И накрая чухме неповторимия камбанен празничен звън от камбанарията на Църногорския манастир – нещо което ни просълзи до един! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ!

Източник: inlife.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар