неделя, 2 май 2010 г.

Премиерът Бойко Борисов вади ГЕРБ от парламента при вот на недоверие

Премиерът Бойко Борисов в Църногорския манастир
Ако БСП внесе вот на недоверие, ще извадя ГЕРБ от парламента, закани се премиерът в Църногорския манастир "Св. св. Козма и Дамян" над брезнишкото село Гигинци вчера. ГЕРБ няма да участва във взимането на такова решение в Народното събрание, категоричен бе министър-председателят по повод зададен му въпрос дали ще има промени в кабинета.

Щом усетят, че безсилието им е огромно, започват да говорят срещу Дянков. Ако не им харесва нашето управление, да търсят вот на недоверие, каза още той. Това според него обаче би било политическа криза и щом социалистите я искали ГЕРБ нямало да участва.

БСП бърка 1 май с 1 април, коментира още премиерът казаното от Сергей Станишев по време на чествания от социалистите с протест празник на труда. Той се възмути от твърденията, че ГЕРБ ще намаляват пенсиите и ще увеличават цените, както и от коментарите за предложенията за вдигане на ДДС, които така и не са изяснени още.

Във всеки случай Борисов отрече твърдението на Станишев, че вече е взето решение за вдигане с 4% на ДДС. Не обръщайте внимание на бившия кабинет, половината от който е разследван и половината, от който ще влезе в затвора, даде съвет на журналистите Борисов.

В манастира премиерът обеща в сряда след заседанието на Министерски съвет да обяви мерки, от които народът ще бъде доволен. По някаква причина журналистите масово решиха, че става дума за антикризисни мерки, но министър-председателят не уточни това.

Десетина минути той разговаря на ухо с бившия финансов брокер, а сега монах - Никанор. Не пожела обаче да сподели дали е търсил съвета му за излизане от кризата.

По въпроса за номинацията на вътрешния министър Цветан Цветанов за президент, Борисов отложи коментарите за след една година. Интересът на народа към посещението на премиера в светата обител беше повече от огромен.

Хиляди се бяха събрали да го зърнат и да се здрависат с него, което може да се тълкува като безусловно одобрение. Преди година на същия традиционен народен събор в манастира дойде тогавашния премиер Сергей Станишев, но нямаше толкова народ.

Любов, любов, но и мойта е като поговорката "вода гази жаден ходи", то е нещо като вашата участ, коментира Борисов с отец Никанор истерията, която предизвиква при всяка своя публична проява.

Автор: Руми Борисова

Източник: Градски вестник - 02. 05. 2010

Няма коментари:

Публикуване на коментар